RoboHon je Android telefon koji zna da fotografirati i plesati

Robomobilni može prepoznavati lica i glasove ljudi. Iako to nije novost za pametne telefone, ovaj robot dobio je i malenu autonomiju pa će moći samostalno fotografirati.

898969947561775314a445072264568_wideDobro jutro! Jesi li dobro spavao? Nadam se da si se odmorio. Danas imaš nekoliko sastanka na poslu i zvala te je majka dok si spavao. 

Tako otprilike zvuči jutarnja poruka pametnog robotelefona RoboHona. Iako je za sada dostupan samo Japancima, taj maleni prijatelj počeo je skupljati simpatije širom svijeta. Dvije ruke i dvije noge može samostalno pokretati, ovisno o tome što želite raditi. Kad svira neka pjesma RoboHon neće oklijevati, pa će i sam zaplesati. Ako ga u tom trenu omete nečiji telefonski poziv, japanski-kulturno će vam reći tko zove. Potom će se ispružiti i transformirati u telefon. Zvučnik i slušalice ugrađene su u glavu, a mikrofon u noge. 

Novost RoboHona je maleni projektor. Uz njegovu pomoć bez problema projecira slike na bilo koju podlogu. Na leđima mu je ekran osjetljiv na dodir, kojim se vlasnik može služiti kao bilo kojim drugim pametnim telefonom. Maleni prijatelj težak je gotovo 400 grama. Sharp će početi s prodajom 2016., ali cijena kao i drugi detalji, još su nepoznati.

Komentiraj