Robert Prosinečki slavi 52. rođendan

Nogometnu karijeru počeo je s pet godina u neposrednoj blizini mjesta rođenja u klubu Stuttgarter Kickers u Njemačkoj. O svojim počecima u Njemačkoj, Robert Prosinečki koji danas slavi 52 rođendan (12. siječnja 1969.)  je pričao:

“Rođen sam u Schwenningenu, ako znate gdje se snimala “Klinika Schwarzwald”, e pa tamo. Sestra i brat isto. Ali moj otac je imao strašnu želju da se vrati. Znate, kad ste klinac od desetak godina, vama je već svejedno, počeli ste živjeti neki svoj život, sestra je imala osam, nas nisu puno pitali. Buraz se tek rodio. I kako je moj stari imao viziju da ću biti nogometaš, a ja sam to jako i volio, upisao me u Dinamo. I ne sjećam se da sam se igrao ičim drugim osim loptom. Malo autićima, policajaca i lopova, pikulama. Danas zvuči nevjerojatno. Prošao sam omladinsku školu, bio osam godina u Dinamu. U Černehovcu sam završio srednju školu i preselio se u Zagreb.”

Godine 1979. s obitelji se vraća iz Njemačke, stiže u Černehovec pokraj Kumrovca. Svoju ljubav prema nogometu nastavlja u Dinamu. S juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvaja Svjetsko prvenstvo u Čileu 1987. godine, gdje je proglašen najboljim igračem i osvaja Zlatnu loptu.

U Dinamu je kao veliki talent već s 18 godina igrao u prvoj postavi. Nakon nesuglasica sa tadašnjim trenerom Miroslavom Ćirom Blaževićem odlazi u Crvenu Zvezdu i 1991. osvaja Kup europskih prvaka.

Komentiraj