Robert De Niro: Jedva čekam vidjeti Trumpa u zatvoru

U nedjelju, 13. listopada, u sklopu London Film Festivala prikazuje se novi film Martina Scorsesea „The Irishman“ u kojem glavnu ulogu ima Robert De Niro. De Niro je došao u London te je dao nekoliko intervjua u kojima se ponovno okomio na američkog predsjednika Donalda Trumpa. Kažemo ponovno, jer je slične stvari govorio nedavno i u američkim medijima. Robert De Niro je ovog puta nazvao Donalda Trumpa “gangsterskim predsjednikom” i rekao kako “ne može dočekati” da ga vidi u zatvoru.

“Imamo pravi, neposredni problem u tome što imamo gangsterskog predsjednika koji misli da može učiniti sve što želi … problem je u tome što, ako se on izvuče, onda svi imamo problem“, rekao je De Niro za Guardian i dodao “Ludilo ljudi oko njega koji ga zapravo brane, tih republikanaca, je grozno, i moramo nešto poduzeti u vezi s tim.”

Na pitanje misli li da će Trump završiti u zatvoru  temeljem trenutnog zahtjeva za opozivom, De Niro je odgovorio “Oh, jedva čekam da ga vidim u zatvoru. Ne želim da umre, želim da ode u zatvor”.

De Niro je o istoj temi govorio i u petak gostujući u emisiji The Graham Norton Show.  Rekao je: “Danas imamo čudnog predsjednika koji misli da je gangster, a koji nije ni baš dobar gangster … Gangsteri imaju čast, rukuju se, daju svoju riječ i to je to. Ali s ovim tipom to nije slučaj”.

U filmu „The Irishman“ Robert De Niro glumi mafijaškog ubojicu Franka Sheerana, za kojeg  se pretpostavlja da je odgovoran za ubojstvo Jimmyja Hoffe 1975. godine.

Komentiraj