Policija je jutros pretražila kuću Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije. Nakon pretresa, kojem je i prisustvovao, Dolački je uhićen i sproveden u policiju u Heinzelovoj, piše Dnevnik.hr.

To se dogodilo u sklopu istrage pljačke sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. U pljački je ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije izvijestili su kako su proveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1969.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Istražujući slučaj provale u PU zagrebačku u Heinzelovoj ulici, policijski službenici utvrdili su kriminalističkim istraživanjem postojanje osnova sumnje da je osumnjičena osoba policijski službenik PU zagrebačke. Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tijekom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja kako je lažno prikazao slučaj provale, iskoristio svoj položaj, te pribavio sebi znatnu imovinsku korist.

Zbog postojanja osnova sumnji kako je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, policija će protiv osumnjičenika podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi se u priopćenju policije.

Podsjetimo kako su zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije sa svojih  dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni sef.

Nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, pokrenuta je akcija razbijanja međunarodnog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato pohranjeni u policijskom sefu pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca. (Hina)

Komentiraj