‘RIJEKE PRAVDE’ Božinović: S obzirom na vodostaj, radi se o potočiću

Autor:

16.03.2024., Zagreb - U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinki odrzan je 20. Opci sabor stranke HDZ. Davor Bozinovic Photo: Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je obišao Laboratorij Sektora za eksplozivne atmosfere Ravnateljstva civilne zaštite, a u izjavi za medije komentirao je predstojeće parlamentarne izbore i kampanju.

“Kad govorimo o kampanji, od prvog dana provodimo kampanju onako kako smo kazali. Upoznajemo javnost sa svim rezultatima našeg rada. Predstavili smo smjernice“, rekao je Božinović pa nastavio: “Pred hrvatsku javnost podastiremo naše rezultate i vidjet ćete da je sve ispunjeno. Nemamo nikakvih interesa nego javnost upoznati sa svim rezultatima koje smo postigli”.

O odluci, odnosno ‘Upozorenju’ Ustavnog suda rekao je: “Imate mišljenje svih relevantnih profesora ustavnog prava, imate mišljenje Ustavnog suda. Kako ja iščitavam, njihova izdvojena mišljenja je da nema spora – sve što se radi sa strane SDP i njihovoga navodnog kandidata je izvan ustavne norme i prakse. Ako se svi članovi Ustavnog suda slažu da predsjednik RH ne može biti kandidat ni nositi listu dok je predsjednik, time je sve rečeno. O tome će raspravljati pravnici. Svi bismo trebali stati i promisliti gdje idemo ako ne poštujemo temeljnu premisu da predsjednik Republike ne može biti sudionik izbornog procesa”, rekao je pa dodao da predsjednik podnese ostavku pa će moći sudjelovati.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin objavio je da će se lijeva koalicija zvati ‘Rijeke pravde’. “S obzirom na to koliko im je vodostaj stao, mislim da se radi o potočiću”, rekao je Božinović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.