GRBIN: Naša koalicija zvat će se Rijeke pravde. Krećemo u pobjedu i Z…. ne smijem to reći

Autor:

16.03.2024., Zagreb - U sredisnjici SDP-a odrzana je sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj su se obratili Predja Grbin i predsjednik Zoran Milanovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je konferenciju za medije na kojoj je otkrio ime koalicije za predstojeće parlamentarne izbore.

“Kada nas partneri obavijeste da su stranačka tijela, njihova, donijela odgovarajuće odluke, obavijestit ćemo o tome kad će se parafiranje dogoditi. Naša koalicija će se zvati  ‘Rijeke pravde’“, poručio je.

“Koristim ovu priliku da sve građane Zagreb, Rijeke, Splita, Varaždina i Splita pozivam da nam se pridruže ovu subotu od 11 i da s nama kažu da im je dosta laži, korupcije i HDZ-a. Isto tako, pozivam ih da, zajedno sa svim građanima, izađu na izbore. Bez njih nema rijeke pravde. Jer, Hrvatska mora biti bolja za pojedince, a ne brojne druge koji su se okoristili i nadam se da će zbog toga odgovarati”, rekao je Grbin.

“I onda se netko hvali rezultatima BDP-a, a ne govori kako se to raspodijelilo. Za radnike i umirovljenike rijeke pravde dolaze na proljeće“, dodao je.

Proljeće svakako jest, hrvatsko je i…

Novinari su ga pitali je li ovo drugo Hrvatsko proljeće. “Proljeće svakako jest, hrvatsko je i nakon njega će Hrvatska biti bolja”, odgovorio je.

Komentirajući sinoćnji sastanak, rekao je: “Ono što je jedna stvar koju volim u SDP-u, jest da naša stranačka tijela ne traju pola sata. Ne dolazim i kažem da je to tako pa da vidimo hoće li netko nešto reći, kao u HDZ-u. Kod nas se na stranačkim tijelima razgovara, nakon toga se odluke donose i provode. Nikad nisam komentirao, niti ću komentirati što je tko od mojih kolega i kolegica rekao. Za mene je taj prostor svet. Kroz raspravu su ukazane neke dobre i loše stvari, a morat ćemo se s njima suočiti do izbora, morat ćemo na njih paziti.”

Dodao je da je odluka donesena velikom većinom glasova. “SDP kreće u pobjedu. Koalicija Rijeke pravde kreće u pobjedu…i Z… ne smijem to reći, kreće u pobjedu”, poručio je.

Postoji uvjerenje da je bio previše darežljiv prema manjim strankama s kojima SDP izlazi na izbore, prvenstveno jer je i uvjerenje da same ne mogu postići značajniji rezultat. “Neki će reći da sam bio, neki da nisam dovoljno. Istina je u oku promatrača”, rekao je Grbin.

Ovo su najvažniji izbori od 2000.

Komentirao je predsjednika i kampanju. “Zoran Milanović od ponedjeljka ne smije sudjelovati u ovim stvarima, a mi smo stranka koja poštuje Ustav, pa na vlastitom primjeru želimo pokazati da Hrvatska ne može postati boljom ako se uništavaju institucije. Na ovom primjeru pokazujemo koliko smo odlučni i spremni za ono što dolazi nakon 17. travnja. Pobijedit ćemo i pobjeda će građanima biti slađa jer će vidjeti što je zvijer HDZ spremna da ostane na vlasti. Ovo je za Hrvatsku presudno i želim da ostane u svijesti svih ljudi – ovo su najvažniji izbori od 2000. jer su izbori za slobodu Hrvatske”, istaknuo je.

Komentirao je Grbin i one koji su napustili koaliciju: “Neću plakati za onima koji su krenuli svojim putem i želim im uspjeh na izborima, ali na njih se više neću obazirati.” Razgovori s Možemo! o točkastoj koaliciji, kaže, potrajat će još nekoliko dana.

Božinović je dvoličan, radi što ne bi smio

“U Hrvatskoj ima još razumnih ljudi, nisu svi pomahnitali. Oni koji još znaju pročitati Ustav i zakone i međunarodne povelje. Iako i od ovih devet koji su glasali za ovo ima onih koji sve razumiju, ali glasaju iz interesa”, osvrnuo se na izdvojeno mišljenje ustavnih sudaca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koaliciju oporbe nazvao je potočićem. “On je kandidat na ovim izborima, bit će nositelj u 6. izbornoj jedinici. Nakon toga, okupio je oko sebe policajce i koristi hrvatsku policiju za izbornu promidžbu. Taj čovjek je dvoličan, radi što ne bi smio, ali ne vidim da su DIP ili Ustavni sud skočili da bi ga zaustavili. A što se tiče potočića, on odlazi u rijeku, od nekud krećemo”, dodao je.

Je li opcija da Milanović bude kandidat na europskim izborima i hoće li u posljednji trenutak dati ostavku? “O tome se nije raspravljalo na stranačkim tijelima. Ta misao na moj um do ovog trenutka pala nije, a hoće li u narednim danima, to vam ne mogu reći. A predsjednikova ostavka… Naši partneri vam smiju odgovoriti, HDZ vam može odgovoriti, ali ja vam zbog Ustavnog suda ne smijem odgovoriti. A imao bih što reći”, poručio je Grbin.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.