Rijeka se ne da, EPK ide dalje

Desetak glazbenih festivalskih i koncertnih vikenda, tridesetak dramskih i plesnih predstava te stand-up nastupa, desetak izvedbi klasike, zborova, opere i orkestra, petnaestak izložbi i posebnih atrakcija, među kojima i Fiume fantastika: fenomeni grada, najveća izložba posvećena Rijeci ikada do sada, samo su dio kulturnoga riječkog programa u srpnju i kolovozu, koji dokazuje da se “grad koji teče”,Europska prijestolnica kulture (EPK) 2020, ne kani predati tek tako.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je oko 120 kulturnih događaja u Rijeci samo u dva predstojeća ljetna mjeseca, a program se još nadopunjava.

Bit će tu i dvadesetak dramskih izvedbi za djecu, Dječji festival Tobogan, filmske projekcije u ljetnom Art kinu, otvorenja trajnih skulptura na umjetničko-turističkoj ruti Lungomare Art, kao i raznolika događanja u desetak manjih mjesta na području Primorsko-goranske županije. Od rujna, najavljuju iz EPK i Rijeke, počinju “još i veće priče u otvaranju infrastrukturnih objekata: Muzeja Grada i Dječje kuće, koje Rijeka gradi u bivšoj tvornici Rikard Benčić, budućem kvartu kulture”.

“Zahvaljujući velikoj uloženoj energiji u preoblikovanje EPK programa, te zajedništvu svih riječkih ustanova u kulturi, tvrtke Rijeka 2020, brojnih udruga i pojedinaca – Rijeka opravdava svoju EPK titulu, s ponosom nastavlja biti grad u kojem kultura ovo ljeto diše na svakom koraku, i ostaje najpoželjnija kulturna destinacija godine”, zajednički su danas poručile riječke vlasti i vodstvo projekta Europske prijestolnice kulture.

Komentiraj