U Hrvatskoj će danas biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa snijegom, a na Jadranu i kišom, prognoziraju iz DHMZ-a. U unutrašnjosti se očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača, u gorju i višeg od 20 centimetara. U drugom dijelu dana na Jadranu postupni prestanak oborine.

I dalje vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak koji u gorjumože imati olujne udare. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura od -5 do 0, na Jadranu između 3 i 8 °C.

Meteoalarm je za utorak izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Crveni alarm na snazi je za riječko područje i to zbog olujne bure s orkanskim udarima, posebno podno Velebita, a udari mogu doseći 165 km/h, a na Kvarneru i 205 km/h. U ostatku Hrvatske na snazi su narančasta i žuta upozorenja, većinom zbog jakog i olujnog vjetra, te zbog stvaranja novog snježnog pokrivača.

Sutra umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito. Slabog snijega povremeno će biti u gorju, te mjestimice po Slavoniji, a slabe kiše na jugu Dalmacije. Dulja sunčana razdoblja moguća su u Istri.

Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka, na udare olujna i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura između -7 i -2, na Jadranu od -2 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura između -6 i -1, na Jadranu od 2 do 8 °C.

Komentiraj