Riječka pročelnica koja je pijana izazvala prometnu nesreću podnijela ostavku

Vera Begić Blečić, pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke podnijela je ostavku na funkciju pročelnice.  Informaciju o ostavci pročelnice koja je vozeći u pijanom stanju na Istarskom ispilonu izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginuo 41 godišnji Igor Soldatić iz Umaga, u kratkoj izjavi za Nacional potvrdio je  i gradonačelnik Vojko Obersnel.

„Da, točno je. Vera Begić Blečić je po izlasku iz pritvora podnijela ostavku odnosno zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa.“ – rekao je Obersnel.

Inače, odmah nakon stravične nesreće Obersnel je Veru Begić Blečić suspendirao s mjesta pročelnice obrazlažući da je suspenzija jedino što je, u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, mogao učiniti. Istodobno, gradska oporba tražila je njenu  ostavku.

Sada već bivša riječka pročelnica iz istražnog zatvora u Puli, u kojem je provela gotovo mjesec dana nakon prometne nesreće, izašla je 14. rujna. Sudac istrage donio je rješenje o  ukidanju  istražnog zatvora  uz određivanje mjera opreza  – privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim voziliom i obveznog javljanja policiji .

Na tu je odluku  Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo 17. rujna žalbu, no, potvrdio je za Nacional pulski općinski državni odvjetnik Vlatko Ivandić, do danas nije zaprimljena odluka povodom žalbe.  Državno odvjetništvo u žalbi na ukidanje zatvora navelo je da i nadalje egzistira razlog zbog kojeg je bio određen istražni zatvor te da naložene mjere opreza neće otkloniti opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

 

Komentiraj