facebook.com

Rezervirajte vikend za uvijek rasplesani Advent u Klovićevim dvorima

Tisuće lampica na krovu grada označile su početak Adventa u Klovićevim dvorima.

Uz mirise najukusnijih specijaliteta u prvi adventski vikend publiku na platou Gradec uvest će dva velika koncerta. U petak za zagrijavanje na najljepšoj pozornici u gradu će nastupiti Positivo band, a za odličnu atmosferu u subotu pobrinut će se poznati kolektiv Cubismo, band uz čije hitove plešu svi.

Publika već sad željno iščekuje koncerte TBF-a, Gustafa, TRAM11, Dino Dvornik Tribute Benda, Songkillersa te brojnih drugih bandova koji će nastupati svaki dan.

Druga omiljena zanimacija za sve posjetitelje je sjajna ponuda najraznovrsnijih specijaliteta koje pripremaju Rasputin, kućica koja će ponuditi tradicionalne ruske specijalitete, zatim Sidro koji nudi kombinaciju indijskih jela i nacionalnih specijaliteta, a tu se pronašao i Pani, poznati zagrebački restoran koji nudi meksičku hranu. Apres Ski kućica je kutak koji daje dojam kao da se doista nalazimo na skijalištu, Sarmagedon najbolje je mjesto za ljubitelje slavonskih tradicionalnih jela, dok će ljubitelji istarskih specijaliteta doći na svoje na kućici 100% Istra. Svoje mjesto pod nebom Zagreba su još pronašle kućice M&R, Winter House, Story, RougeMarin, Jingle Mingle, Cukeraj, Milky…

Senzacija ovogodišnjeg Adventa je i doživljaj proširene stvarnosti. Uz pomoć mobilne aplikacije svakodnevno će se moći u određeno vrijeme pratiti slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova iz smjera Zagrebačke katedrale. Najljepšu adventsku fotografiju ove sezone donosi Zagrebačka banka s posebnim svjetlosnim dekoracijama, a blagdansku čaroliju s više od sto tisuća lampica omogućio je HEP.

Na samom ulazu u Klovićeve dvore posjetitelji mogu uživati u ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe ‘Zlatarovo zlato’. U Klovićevim dvorima trenutno je dostupna izložba Nikole Reisera, a od 6. prosinca bit će predstavljena i retrospektiva Vladimira Bacića.

Komentiraj