Reynier Mena je istrčao deseti rezultat svih vremena na 200 metara ali neće trčati na SP

U nedjelju je na atletskom mitingu u švicarskom gradu La Chaux-de-Fondsu  relativno nepoznati Kubanac Reynier Mena 200 metara istrčao za sjajnih 19.63! Koliko je to dobar rezultat možda ne govori toliko činjenica da je to treće najbolje vrijeme ove sezone, jer su Noah Lyles (19.52) i Andre De Grasse (19.62) također fenomenalno trčali ove sezone, ali svakako govori činjenica da je to deseto najbolje vrijeme ikad.

Na istom mitingu Mena se spustio ispod deset sekundi na 100 metara, trčao je 9.99 i potvrdio sjajnu formu.

Na žalost, 25-godišnji Mena neće trčati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Eugeneu jer je u postupku promjene državljanstva. Iako Kuba nije više zatvorena država kao prije, i dalje je dio Kubanaca nezadovoljan stanjem u državi i žele uzeti putovnicu neke druge države. Mena bi tako uskoro trebao postati Portugalac a na spomenutom mitingu u Švicarskoj trčao je u dresu atletskog kluba Benfica.

Menini rezultati za sada još nisu uvedeni na liste najboljih rezultata ove sezone, kao niti na liste svih vremena jer vjerojatno još nije odrađena verifikacija, iako je Svjetska atletika (WA) na svojoj web-stranici bez ikakvih upitnika izvijestila o ovim rezultatima.

Komentiraj