Jedan od najvećih izazova u današnjoj modernoj medicini i estetici svakako predstavljaju tretmani protiv gubitka kose i ćelavosti.

Sjajna, snažna i kosa puna volumena jedan je od ultimativnih pokazatelja zdravlja i ljepote. Osim transplantacije i FUE (engl. Follicular-Unit Extraction) metode koje su i malo invazivnije, jedan od najvećih iznenađenja je i neinvazivni tretman plazmom PRGF.

Budući da se tretman krvnom plazmom pokazao tako dobrim, unatrag nekoliko godina provođena su istraživanja o njegovoj primjeni i na vlasište. Istraživanja su pokazala da tretman krvnom plazmom djeluje kod muške i ženske alopecije te obične ćelavosti, čak i kad je genetski uvjetovana. Tretman PRGF vašom krvnom plazmom potiče obnovu krvnih žila i same kose zbog koncentriranih faktora rasta koji se injektiraju u vlasište.

Metoda je identična onoj za pomlađivanje kože i pokazala se vrlo učinkovitom u liječenju ćelavosti i prorijeđene kose.

Poliklinika Milojević, među prvima u Europi, primjenjuje ovu novu metodu koja će mnogima promijeniti život.

“Premda medicina kaže da je gubitak kose u muškaraca i u žena normalna fiziološka pojava, ipak je mnogi doživljavaju kao nevolju koja značajno utječe na kvalitetu života, u oba spola. Dakako, istraživanja pokazuju da su žene osjetljivije na pojačano ispadanje kose, ali muškarci sve češće posežu za lijekovima koji bi im pomogli. Na sreću, u poliklinici Milojević tretman plazmom PRGF bezbolno je i neinvazivno rješenje. Za faktore rasta iz vaše plazme već znamo da potiču proliferaciju matičnih stanica i produljuju fazu rasta kose”, rekao je dr. Nikola Milojević.

Nakon tretmana kosa je gušća, deblja i kvalitetnija, a istraživanja pokazuju i povećan broj folikularnih jedinica što dokazuje pravu učinkovitost tretmana. Za muškarce tretman je učinkovitiji u početnoj fazi gubitka kose, a za žene u svim fazama. Potrebno je učiniti tri tretmana plazmom u razmacima od tri tjedna za optimalne rezultate. Usto, tretman plazmom može se kombinirati s mezoterapijom vlasišta u koje se injektira koktel različitih vitamina koji potiču rast kose, a među njima se ističu vitamin B i hijaluronska kiselina.

Komentiraj