Revolucionarna filmašica Ida Lupino živjela je punim plućima u ritmu svog vlastitog “nenormalnog bubnja”

Rođena u Londonu 4. veljače 1918. godine, Ida Lupino je bila filmska zvijezda, književnica, producentica, revolucionarna filmska stvarateljica i, očigledno, jedna veoma svestrana osoba. Opisivali su je kao ženu koji živi punim plućima u ritmu svog vlastitog “nenormalnog bubnja”. Ona je u Hollywoodu radila sve što rade današnje velike zvijezde, samo mnogo prije njih. Radila je skandale, glumila, imala duhovite i nadrealne doživljaje, producirala filmove kao jedna od prvih žena u ovom poslu, doticala sa mnogih škakljivih tema u prošlom stoljeću… I sve ove njene akcije imaju jednu zajedničku stranu – bila je odlična u svemu.

Anegdota koja se dogodila prilikom snimanja jednog filma u kojem je glumila prepričava se i dan danas. Trendovi Hollywooda su od nje tražili da postane plavuša s vamp šminkom, a scenarij jednog filma je od nje zahtijevao da otvori prozor kuće kako bi je opljačkala. Međutim, u tom trenutku, iza nje se totalno slučajno pojavio pravi policajac, koji nije baš najbolje shvatio što se događa kad je vidio zgodnu fensi plavušu razbojnika.

– Okrenula sam se i šok! Odjednom, iza mene je bio policajac! Ja sam mu smireno objasnila da pokušavam opljačkati kuću. I rekla mu da je to samo zbog filma, Međutim, nije mi povjerovao i otpratio me je u policijsku postaju, usprkos mojim protestima da ‘ja samo snimam filmove’ – opisala je Ida ovu neprijatnu scenu.

Komentiraj