Screenshot/NovaTV

Reporteri ‘Provjerenog’ fizički napadnuti dok su snimali prilog kod Garešnice

Tjekom snimanja priloga za emisiju Provjereno u Velikom Pašijanu kod Garešnice, fizički su napadnuti reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac.

U spomenuto mjesto ekipa Provjerenog stigal je kako bi nastavila priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki, piše Dnevnik.hr.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’. Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je Branica.

Dodala je kako je njegova majka cijelo vrijeme sve ostale tukla metlom, a brat je ptomo nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. “Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće”, rekla je Branica.

Protiv napadača je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica.

Sa Nove TV poručuju kako najoštrije osuđuju svako nasilje i opasnost koju doživljavaju reporteri i snimatelji radeći svoj posao. “Napadi na naše novinare postaju, nažalost, sve češća pojava. I to upravo kada se bave slučajevima koji su već odavno trebali biti riješeni od strane institucija. Bilo koja vrsta nasilja ne smije se tolerirati i očekujemo od svih nadležnih da odrade svoj posao u ovoj i drugim sličnim situacijama”, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Komentiraj