Reper will. i. am osmislio visokotehnološku Bluetooth masku za lice – Xupermask

Reper will.i.am odnosno William James Adams, Jr. osmislio je visokotehnološku Bluetooth masku za lice u suradnji s tehnološkim konglomeratom Honeywell. Nazvao ju je Xupermask i koštat će 299 dolara.

Reper poznat po radu u grupi Black Eyed Peas osmislio je suvremenu masku za lice Xupermask zajedno s dizajnerom Joseom Fernandezom, koji je kreirao SpaceX odijela Elona Muska, a sve su proizveli u suradnji sa kompanijom Honeywell.  Uz povezivanje s Bluetoothom “pametna maska” će sadržavati  dvostruke ventilatore s tri brzine, HEPA sustav filtracije, LED svjetla, slušalice za stišavanje buke i sedam sati baterija koja se može puniti. Xupermask je sposobna puštati glazbu i primati telefonske pozive, a ima i definitivno futuristički izgled.

Xupermask bi trebao stići 8. travnja izravno kupcima koji su ih već naručili putem web stranice proizvoda. Prodavat će se po cijeni od 299 američkih dolara. “Živimo u znanstveno-fantastičnim vremenima”, rekao je Will.i.am za New York Times u priči o novim maskama. “Pandemija kao da je došla ravno iz nekog bezveznog filma. Ali mi svejedno nosimo maske iz nekog drugog, starog filma. Tako sam želio napraviti masku koja odgovara vremenu u kojem živimo.”

Svejedno, magazin Time napisao je da sumnja da će tvrtka will.i.am-a napraviti revoluciju ovom visokotehnološkom maskom jer ni njegovi prethodni izumi odnosno proizvodi nisu uspjeli osvojiti tržište misleći pri tom na Pulsov smart watch i modne slušalice. Njegova tvrtka i.am+ fokusirana je na nosive proizvode i stvorila  je tehnološke proizvode kao što su marka svojevrsnog pametnog doma Wink i spravu za učenje start-up-a Sensiya.

 

Komentiraj