FaH

Reiner: Logično je da se prvo glasa o povjerenju

U jeku najveće političke krize u Hrvatskoj, stiže najava kako će se sutra u 10 sati održati sjednica Vlade.

Na dnevnom redu je čak 31 točka, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se ponašati Tomislav Karamarko, Božo Petrov i Tihomir Orešković.

Vlada bi tako sutra između ostalog trebala raspravljati o nacrtima prijedloga Zakona o javnoj nabavi, Zakona o koncesijama te o dopuni Zakona o zaštiti svjedoka.

Predsjednik Sabora Željko Reiner rekao je večeras u Dnevniku HTV-a da je logično da se u Saboru prvo raspravlja o povjerenju predsjedniku Vlade.

Kazao je da je, u slučaju da se Oreškoviću ne izglasa povjerenje, bilo kakvo drugo glasanje besmisleno obzirom da tada Vlada pada.

Rekao je da HDZ nema razloga izbjegavati izglasavanje povjerenja Karamarku te da izglasavanje povjerenja Oreškoviću ni u kojem slučaju nije pokrenuto da bi se izbjeglo ovo prvo.

“HDZ se ne boji novih izbora i on je spreman na njih, ali građani moraju znati što znače novi izbori. Postoje milijarde eura koje mi do kraja godine nećemo moći povući.Građani moraju znati da to nije tek tako provesti nove izbore, to je velika šteta”, kazao je Reiner i dodao da je HDZ jedinstven te da to što je “dvoje-troje ljudi u Varaždinu poluprivatno pozvalo novinare nije stranka.

“Sve je vrlo unisono”, rekao je Reiner.

Komentiraj