Reakcija na Milanovićevu izjavu o borbi s pandemijom u BiH: “Treba ga proglasiti nepoželjnom osobom. Sarkazmom skreće pažnju s vlastitog nerada”

Predsjednik Zoran Milanović boravio je u utorak u Istri gdje je komentirao i borbu s epidemijom koronavirusa.

Milanović se posebno osvrnuo na situaciju u Bosni i Hercegovini. Na pitanje kako ocjenjuje borbu Vlade protiv koronavirusa, Zoran Milanović je odgovorio:

“Trude se. Kao što su i svi u Europi jednako uspješni i neuspješni. Naravno, najuspješniji su u BiH, gdje niti je itko bolestan, niti itko umire. Niti je itko u bolnicama, niti se itko cijepi”.

Na tu je izjavu reagirala je bosanskohercegovačka Naša stranka:

“U BiH je od početka pandemije oboljelo 133,088, a umrlo 5,145 ljudi. Što god da je Milanović svojom izjavom htio reći, postigao je samo jedno: uvrijedio je građane i građanke BiH, a u najvećoj mjeri žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove porodice.

Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkazmom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada.

“Višak prepotencije”

Ovom izjavom pokazao je apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih.

Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jeste da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelomično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šoven ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta”, poručili su iz Naše stranke i stavili objavu na svoju Facebook stranicu.

 

Predsjednik Milanović o vojnoj klapi na pogrebu Milana Bandića: “Nisam ja tu da pokazujem mišiće”

Komentiraj