JAK UDAR NA GRBINA Raspao se vukovarski SDP, pale teške optužbe na račun predsjednika stranke

Autor:

12.04.2024., Vinkovci - Clanovi koalicije Rijeke pravde druzili su se s gradjanima na Trgu bana Josipa Sokcevica. Biljana Gaca, Predrag Matic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Trinaest članova Gradskog odbora SDP-a Vukovar podnijelo je u srijedu neopozive ostavke jer je, kako su objavili, predsjednik stranke Peđa Grbin prekršio obećanje da će predsjednica Gradskog odbora stranke Biljana Gaća u Saboru zamijeniti kolegu Predraga Matića Freda.

U pismu naslovljenom na predsjednika stranke Peđu Grbina i članove Predsjedništva SDP-a koje su poslali medijima, vukovarska gradska organizacija SDP-a navodi kako je “Grbin dao riječ Biljani Gaća da će upravo ona biti izravna zamjena za mandata kolege Predraga Matića Freda“, te da je Grbin “istu riječ dao je i Predragu Matiću Fredu koji nam je to javno rekao 9. svibnja u stranačkim prostorijama SDP-a Vukovar”.

No Grbin je, nastavljaju u Dopisu Predsjedniku i Predsjedništvu, “prekršio” taj dogovor, što su nazvali “ogromanim udarcem našoj organizaciji”. Njome je, navode, “predsjednik Grbin na duže vrijeme predao je grad Vukovar desnici jer, kako sada stvari stoje, iz Vukovara su u Hrvatski Sabor ušla četiri zastupnika iz stranaka desnice, s lijevog spektra niti jedan”. U Vukovaru se tako”ugasio plamen istinske socijaldemokracije“.

Gaća: “Penava je provodio politiku HDZ-a, a sad ih okrivljuje za sve što se dogodilo”

“Duboko razočarani i prevareni, dajemo neopozive ostavke na sve stranačke funkcije”, napisali su iz Gradskog odbora SDP-a Vukovar.

Pismo su potpisali predsjednica Gradskog odbora (GO) SDP-a Biljana Gaća, potpredsjednik Srđan Šijaković,potpredsjednica GO i članica Županijskog odbora SDP-a Dragana Shoukry, član GO i ŽO te predsjednik stranačkog Savjeta za ratne veterane Vukovarsko-srijemske županije Mile Ivković, članovi GO Darko Boljan, Zvonko Kalanj, Mirko Dorokazi, Siniša Komunickej, Darko Okanović i
Damir Maduna, vd predsjednice Općinskog odbora Borovo i članica Žo Nataša Bišof član Foruma seniora GO Milan Obajdin te potpredsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Nevenka Grahovac.

Povjerenica SDP-a za Vukovar: “Problemi u SDP-u gurali su se pod tepih i eksplodirali pred lokalne izbore”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.