Povjerenica SDP-a za Vukovar: “Problemi u SDP-u gurali su se pod tepih i eksplodirali pred lokalne izbore”

Biljana Gaća, članica predsjedništva SDP-a, na N1 Televiziji je komentirala sukob predsjednika i premijera te situaciju u vukovarskom SDP-u i pripreme za lokalne izbore.

Dotaknula se sukoba Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića te obljetnice u Okučanima u subotu. Istaknula je da se ljude ne treba dijeliti ni po jednoj osnovi.

“Jasno je tko je u državi vrhovni zapovjednik i kakve ustavne ovlasti ima predsjednik, a kakve premijer. Složila bih se s kolegom Baukom, djelatne vojne osobe ne treba uvlačiti u dnevnu politiku”, rekla je.

Smatra kako predsjednik ne treba smanjivati svoje tenzije, činjenice koje iznosi su točne, a vidjet će se kako će završiti pitanje Okučana i svih drugih sukoba: “Obojica su rekli da će biti tvrda kohabitacija. Taj sukob neće tek tako završiti, obojica imaju stav.”

Turbulentno razdoblje

Rekla je kako problemi unutar stranke nisu od jučer već traju dugi niz godina.

“Gurali su se pod tepih i eksplodirali pred lokalne izbore”, rekla je, istaknuvši da može odgovorno tvrditi da je SDP stabilan.

Kazala je i da su unutarstranački sukobi u HDZ-u puno gori, iako se čini da tamo teče med i mlijeko.

“Njihove svađe puno su bolje jer upravljaju životima građana.

Kao povjerenica SDP-a za Vukovar komentirala je trenutnu situaciju.

“Povjerenica sam postala u turbulentnom razdoblju za SDP. Od mene se očekuje da u tri mjeseca napravim spektakularan rezultat”, kazala je i dodala da su Sabo i Bošnjak uništavali vukovarsku organizaciju i okružili se istomišljenicima, a one koji su ih kritizirali – marginalizirali.

Rekla je i da ne očekuju spektakularan rezultat u Vukovaru, ali nadaju se ulasku u drugi krug.

“Poručila bih svim SDP-ovcima i SDP-ovkama da spustimo loptu. Situacija nije dobra, ali nije od jučer… SDP će iznenaditi u pojedinim izbornim jedinicama. Imamo kvalitetne ljude. Nakon toga trebamo staviti ‘glave na kup’ “, rekla je i dodala kako vjeruje da će Rajko Ostojić doprinijeti radu zagrebačkog SDP-a.

Komentiraj