Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održao je u četvrtak konferenciju za novinare u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu. Naglasio je kako njemu kao predsjedniku nadležnog Odbora još nije prezentirano zašto je došlo do smjene šefa Sigurnosno-obavještajne službe i koji je zakon on prekršio, a posebno zabrinjavajućim smatra smjene u policiji, prenosi N1.

“Slučaj Heinzelova se aposlutno nije trebao niti smio dogoditi – ali prvo je potrebno utvrditi odgovornost i onda sankcionirati”, smatra Ostojić dodajući da se prvi puta u povijesti nakon pljačke ista rješava smjenama ljudi u policiji.

“Očito je da je to sve napravljeno pod pritiskom… Smijenjen je šef unutarnje kontrole koji bi morao poduzeti mjere da se utvrdi tko je odgovoran. Mi danas ne znamo što se desilo u Heizelovoj”, kaže Ostojić naglašavajuići da je ovo poruka da se ne rade zapljene. “Riskirate da ćete vi odletjeti, a ne onaj tko čuva zgradu”.

“Sve ovo vodi na mlin tome da očito vrlo skoro možemo očekivati da će policiju zamijeniti vojska. Projekt Domovinske sigurnosti, koji se gura kao navodni dogovoreni projekt, kojim će se rješavati pitanje je kad će vojska čuvati policiju, umjesto da se podrži ljude koji zakonito, uz puno teškoća, rade svoj posao, riskirajući svoj život”, naglašava. Objašanjava kako to stoji u programu Domoljubne koalicije. “Vaš kvart osiguravat će vojska. To je nešto što govori i Miroslav Tuđman i predsjednica i ministar obrane Buljević.”

Upozorio je da Tomislav Karamarko suprotno Zakonu o djelokrugu rada vlada smatra kako je nadređen Orepiću – ili ne poznaje zakon, što ga ne opravdava. Naveo je i da se u Karamarkovo doba pratilo čelnike medijskih kuća, novinari i glavni državni odvjetnik, a u doba kada je on bio ministar unutrašnjih poslova, u jednoj se godini dogodilo 58 ubojstava nasuprot 33 u prošloj godini.

Komentiraj