Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u nedjelju je gostovao u emisiji ‘Točka na tjedan N1 televizije’, gdje je komentirao stanje u koncernu.

“Realizacija tog kredita krenut će već od sljedećeg tjedna kad očekujemo da dobijemo prvu tranšu od 100 milijuna eura i mislim da će već u utorak, srijeda taj novac biti na našim računima tako da ćemo glavninu tog novca dalje proslijediti kompanijama unutar sustava. Prije svega mislim na Konzum jer većina tog novca će ipak ići Konzumu”, rekao je Ramljak o kreditu.

Dodao je i kako će se s tim kreditom podmiriti isključivo dospijeća dobavljača koje nisu mogli isplatiti u zadanim ugovorenim rokovima.

“Od prvog dana ja sam govorio da dajem jamstvo za isplatu plaća koje neće kasniti i to smo već u ova dva mjeseca i pokazali. Tako da definitivno mislim da možemo jamčiti isplatu plaća, ali te plaće i ovako ne bi bile isplaćene iz ovog kredita. Znači nisu bile uvjetovane hoćemo li kredit imati ili ne, nego smo mi praćenjem, skupljanjem sredstava na dnevnoj bazi i osiguravali i odvajali sa strane – jedan dio priljeva kojeg smo dobivali na dnevnoj bazi smo odvajali za isplatu plaća koje dolaze svaki mjesec”, kazao je Vladin povjerenik za Agrokor.ž

Smatra da će određeni broj ljudi u Konzumi ipak morati biti otpušteni, a razlog toga će biti poslovnice koje će se morati zatvoriti.

“Ne znam da li zaposlenici Konzuma, pogotovo zaposlenici u dućanima Konzuma, mogu imati manje plaće od ovih koje imaju danas. Mislim da je to čak jedna od stavki zbog kojih mi moramo napraviti dobre analize jer naši zaposlenici nažalost u plaćama nisu konkurentni sa zaposlenicima drugih trgovačkih lanaca u kojima su plaće puno veće i volio bih ako bismo pronašli prostora u poslovanju Konzuma da se i te plaće podignu, a ne smanje”, zaključio je Ramljak.

Komentiraj