Nacional

Radionica čitanja “Zagorkina Tajna Krvavog mosta” za starije od 55 godina

Centar za ženske studije organizira radionicu čitanja „Zagorkina Tajna Krvavog mosta“ namijenjenu ženama starijim od 55 godina, koja će se održati 21. ožujka u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, na zagrebačkom Dolcu 8.

Radionica, koju će voditi Jasminka Pešut, sastojat će se od čitanja poznatog Zagorkinog djela ‘Tajna Krvavog mosta’ i Zagorkinog kviza te diskusije o statusu žena kroz povijest, a trajat će do 16 do 19,30 sati.

Naglasak će biti na uočavanju različitih slojeva romana (pustolovnih, gotičkih, kriminalističkih i povijesnih elemenata) te načina na koji Zagorka subvertira zadane obrasce različitih popularnih formi, osobito ‘rodne i klasne’.

Radionica je namijenjena ženama starijim od 55 godina, te znanje bilo koje vrste nije preduvjet za sudjelovanje.

Broj sudionica je ograničen, pa Centar poziva da se požuri s prijavama. Prijave su moguće putem emaila: [email protected] ili SMS i WhatsApp/Viber aplikacije na broj 098 433 121.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i kontakt, a na radionicu ponijeti osobnu iskaznicu i OIB.

Radionica „Zagorkina Tajna Krvavog mosta“ odvija se u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost koju sufinacira Europski socijalni fond iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Ukupna vrijednost projekta je oko 695 tisuća kuna, a iznosom od 591 tisuću kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Komentiraj