Radin: Nastavit ću se boriti protiv nacionalizma jer je to zlo ovih prostora

FaH

Nezavisni kandidat za Hrvatski sabor u XII. izbornoj jedinici za talijansku nacionalnu manjinu Furio Radin poručio je na predizbornoj tribini održanoj u četvrtak navečer u pulskoj Zajednici Talijana da će se  “dušom i tijelom nastaviti boriti protiv nacionalizma jer je on zlo ovih prostora”.

Istaknuvši da je svjestan kako ga nacionalisti ne vole, ali, da “ne voli ni on njih”, Radin je rekao da će prvi uvjet Talijana u Hrvatskoj koji će biti predočen vladajućoj koaliciji biti poštovanje manjina s obzirom na to da one u prošlom mandatu nisu bile poštovane, nego su čak i šikanirane jer su, primjerice, pojedina ministarstva prema talijanskoj manjini bila nepravedna, posebno u vezi s izdavačkom kućom ‘Edit’. Radin je rekao je kako će uvijek biti otvoren prema dobrim prijedlozima, bez obzira na to odakle dolazili.

“Naravno, samo ako ti prijedlozi neće uključivati formiranje Vlade s ministrima poput Zlatana Hasanbegovića. Takva Vlada zasigurno neće imati moju podršku, a u tom stavu su me poduprli i moji birači dajući mi odobrenje na moju odluku da s ekstremistima, osobito desnim, neće biti nikakvog dogovora”, poručio je Radin, dodajući da će u tom slučaju ostati u oporbi kao što je, kako je rekao, bio i cijeli protekli mandat, ali i u vrijeme Tuđmanove vladavine.

Furio Radin je i ovom prilikom osudio uništavanje nekoliko njegovih izbornih plakata u Puli, za koje tvrdi da su isključivo vandalski čin, a motiv je, po njegovoj ocjeni, bio taj što se svojim biračima obraća samo na talijanskom jeziku.

“Takvu sam polemiku očekivao sada kada postaje jasno da će pripadnici nacionalnih manjina imati određenu ulogu u formiranju buduće Vlade”, zaključio je Furio Radin.

Komentiraj