Radin kaže da saborska većina funkcionira ‘malo na kisiku, malo na respiratoru’

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao osnivanje saborskog istražnog povjerenstva, saborsku većinu te istupe predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Kaže da je nekako normalno da ljudi iz politike i izvan politike pokušavaju nalaziti nove puteve za borbu protiv korupcije. “Druga je stvar koji su to putevi. Istražna povjerenstva su normalna stvar u Saboru”, rekao je i dodao da je iznenađen s jednim takvim mega povjerenstvom. Smatra da bi to bilo tijelo koje bi nadziralo sve, ‘a tijela koja nadziru sve na kraju rezultiraju najčešće s ničim, a s druge strane siju atmosferu nepovjerenja’.

Osvrnuo se na to kako funkcionira saborska većina pa kazao da “funkcionira, malo na kisiku, malo na respiratoru, ali, sve u svemu vidimo da uspijevamo glasovati, ne uvijek. Normalna je stvar da u situaciji koja nije izvanredna, ali nije uobičajena, Sabor ne funkcionira kako funkcionira u normalno vrijeme”. Naglašava i da se uvijek čudio zašto se glasanje održava samo jednom tjedno.

Radin je komentirao i izjave predsjednika Zorana Milanovića. “Moramo se dogovoriti želimo li da ono što se misli se i kaže ili želimo da se ne kaže. Jesam za to da se kaže, ali s druge strane, predsjednik je institucija, treba naći mjeru”, rekao je potpredsjednik Sabora i zaključio da bi Milanović trebao zadržati svoj stil na koji se, kaže, navikao.

Komentiraj