Qualcomm kupio startup specijaliziran za proizvodnju čipova

Unsplash/Jonah Pettrich

Qualcomm je kupio startup tvrtku specijaliziranu za proizvodnju čipova, koju su osnovali inženjeri i suradnici kompanije Apple, izvještava engadget.com.

Mediji pišu kako je poznata tvrtka platila veliki novac i dobila vlasnička prava za startup Nuvia. Tvrtku su osnovala tri inženjera Gerard Williams III, Manu Gulati i John Bruno, koji su radili na razvoju procesora za Appleove pametne telefone i tablete. Naglašava se kako su ovi stručnjaci bili na visokim pozicijama u Appleovom razvojnom odjelu u Silicijskoj dolini. Nuvia bi se i u budućnosti trebala baviti razvojem čipova, ali tehnologija i znanje će biti usmjereni na šire područje, od vozila i mobitela do novih modela laptopa.

“Kombinacija znanja Nuvie i Qualcomma će spojiti najbolje inženjerske talente, tehnologiju i resurse u industriji kako bi stvorili novu klasu računalnih platformi visokih performansi”, rekao je Williams III.

Ovaj potez će možda donijeti novu prekretnicu u razvoju pametnih telefona te bi se Qualcomm mogao početi manje oslanjati na tehnologiju ARM procesora (Advanced RISC Machine).

Komentiraj