Ruski predsjednik Vladimir Putin i američki Donald Trump u subotu su dogovorili razvoj ravnopravnih odnosa i dali prednost borbi protiv terorizma i pokretanju stvarne koordinacije protiv skupine Islamske države u Siriji, objavio je Kremlj u subotu.

U prvom dugoočekivanom telefonskom razgovoru dvojice šefova država nakon što je Trump stupio na dužnost predsjednici su istaknuli važnost obnove gospodarskih veza između dviju zemalja i stabiliziranja njihovih odnosa, objavio je Kremlj.

“Dvije strane su izrazile želju da zajedno aktivno rade na stabiliziranju i razvoju rusko-američkih odnosa na konstruktivnoj bazi, ravnopravno i obostrano korisno”, naveo je ruski predsjednik u priopćenju.

U tekstu nema nikakvih naznaka o mogućnosti da Trump ublaži sankcije Moskvi nametnute zbog uplitanja u sukob u Ukrajinu i aneksije Krima.

Komentiraj

FOTO:EPA/ALEXEY NIKOLSKY
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.