Putin dao ultimatum plaćeničkim skupinama: Evo što traži od Wagnerovaca

Autor:

epa10789306 Russian President Vladimir Putin speaks with CEO of Russian state-owned defence corporation Rostec, Sergey Chemezov during their meeting in Moscow, Russia, 07 August 2023.  EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je novi dekret kojim se od plaćeničkih skupina, uključujući i skupinu Wagner koja je ostala bez vođe, zahtijeva da prisegnu na vjernost ruskoj državi.

Predsjednička izvršna uredba stupila je na snagu jučer i odnosi se na plaćenike, dobrovoljce i sve koji su ukključeni u tzv. “specijalnu vojnu operaciju” koju Putin provodi u Ukrajini, piše SkyNews.

Ovom zapovjedi nastoji oblikovati “duhovne i moralne temelje za obranu Ruske Federacije, njezine neovisnosti i ustava”.

Ovo bi se moglo promatrati kao potez kojim se pokušavaju približiti Kremlju nestabilne Wagnerove trupe, od kojih su mnoge uzburkane otkako se saznalo da je njihov vođa Jevgenij Prigožin navodno poginuo u zrakoplovnoj nesreći.

Neki video zapisi na društvenim mrežama prikazuju Wagnerove trupe kako obećavaju osvetu predsjedniku Putinu nakon pogibije šefa Wagnera, prenosi N1.

Javio se Kadirov: ‘U posljednje vrijeme Prigožin nije vidio što se događa, zamolio sam ga jednu stvar!’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.