EPA/WILL OLIVER

“Putin će iskoristiti SP kao što je Hitler iskoristio OI”

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson u srijedu je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da koristi Svjetsko prvenstvo u nogometu kako bi popravio percepciju o zemlji, na isti način na koji je Adolf Hitler koristio Olimpijske igre 1936. godine u Berlinu.

Zastupnik Laburista Jan Ostin u parlamentu je rekao: “Engleska bi trebala odustati od nastupa u Rusiji. Nema šanse da ja odem tamo, jer će to biti promidžba Putinovog režima. Putin će iskoristiti SP kao što je Hitler iskoristio Olimpijske igre 1936. godine u svoje propagandne svrhe i svog nacističkog režima”, s čime se Johnson odmah složio.

Ipak, naglasio je kako bi odustajanje od nastupa u Rusiji bila velika i nepravedna kazna prema reprezentaciji. Naglasio je i kako je čak interes navijača za odlazak u Rusiju čak četiri puta manji od onog prije četiri godine, kada se Svjetsko prvenstvo igralo u Brazilu. Johnson je poručio kako trenutno ne žele zabraniti navijačima odlazak u Rusiju, jer prvo od domaćina prvenstva žele čut koje će korake poduzeti kako bi navijači bili sigurni, prenose britanski mediji.

Komentiraj