Ruski predsjednik Vladimir Putin napokon se oglasio o navijačkom nasilju ruskih i engleskih navijača na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Iako je osudio nerede na ulicama Marseillea i Lensa, Putin se i narugao engleskim navijačima.

Govoreći na ekonomskom formumu u St. Petersburgu, Putin je ostao zapanjen kako je dvjestotinjak ruskih navijača pretuklo nekoliko tisuća Engleza. “Tučnjave engleskih i ruskih navijača su sramotne. Nemam pojma kako je 200 ruskih navijača moglo pretući nekoliko tisuća britanskih”, rekla je Putin, čija je izava u publici dočekana sa smijehom i aplauzom.

UEFA je najavila diskvalifikaciju Rusiji ako se slično nasilje ponovi, a Putin kaže kako bi svi trebali dobiti isti tretman, prenosi Independent. “Ovog trenutka u sportu postoji mnogo problema. U tijeku je Europsko prvenstvo, a svi više pažnje pridaju tučnjavama navijača. Žao mi je što ljudi toliko pažnje pridaju navijačkom nasilju. Odgovornost za takve činove trebala bi biti persionalizirana, a način na koji se odnosimo prema počinitelkjima trebala bi biti ista. Svi morau biti tretirani isto”, dodao je.

Komentiraj