PUTIN “Bit će stvoreni uvjeti za daljnju suradnju sa Srbijom”

epa

Ruski predsjednik, Vladimir Putin, stigao je u posjet Beogradu. Putina je u zračnoj luci dočekao predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, a Putinu je priređen svečani doček, javlja N1.

 Putin je rekao da je Rusija jedan od najvećih investitora u gospodarstvo Srbije i da se odnosi dvije zemlje razvijaju u puno pravaca – direktna trgovina, energetika, visoke tehnologije i što ga, kako je naveo, posebno raduje, transportna struktura.

Ozbiljnu ulogu igraju i humanitarne veze i obrazovanje, surađujemo u vojnom području i to ne samo da isporučujemo vojnu tehniku, već i kupujemo iz Srbije, između ostalog, i borbenu tehniku, rekao je ruski predsjednik. To je jako vrijedan zajednički rad, istaknuo je.

Putin je zahvalio državnom vrhu na razvoju rusko-srpskih odnosa. Tijekom današnjeg rada bit će stvoreni uvjeti za dalje korake naše suradnje, naglasio je ruski predsjednik.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, ocijenio je da se prijateljstvo Srbije i Rusije ogleda i u unapređenju ekonomske suradnje, odnosno u povećanju trgovinske razmjene.

“Naša suradnja je sada drugačija i sveobuhvatnija nego u prethodnim godinama. Suradnja se odlikuje dobrim razumijevanjem u svim ključnim područjima i prešli smo s riječi na djela, naročito u energetici, u vojnoj suradnji, suradnji u oblasti infrastrukture, prometu, obrazovanju, kulturi, sportu i turizmu”, rekao je Vučić u Palati Srbija nakon susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a prije početka plenarnog sastanka.

On je još jednom zahvalio Rusiji na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i što pomaže aktivno u svim institucijama i forumima.

Vučić je rekao da želi ruskom narodu u Srbiji poručiti da u Srbiji imaju iskrene i velike prijatelje. Pozvao je ruske turiste da posjećuju Srbiju još više, i da se stvaraju zajednička poduzeća u raznim područjima.

Vučić je rekao da su danas izuzetne okolnosti u Beogradu i da mu javljaju da na ulicama ima više od 30.000 ljudi, što pokazuje, kako je naveo, kakav je odnos srpskog naroda prema Rusiji.

Komentiraj