PUSTI, MI ĆEMO Navijači Rome skupili novac za kaznu igraču koji je porazio Tudora

Autor:

Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

Roma je u nedavnom rimskom derbiju pobijedila Lazio 1:0 pogotkom Gianluce Mancinija koji je nakon utakmice u euforiji vijorio zastavu. Prema navijačkom kodeksu: onu kojom se vrijeđa i ponižava suparnike


Rimski ‘Derbi della Capitale‘ jedan je od žešćih u svijetu nogometa. Kad se na ‘Olimpicu‘ sudare Roma i Lazio cijeli grad i provincija su na nogama.

Te se utakmice već neko vrijeme igraju dnevnom terminu. Karabinjerima je postalo zamorno rješavati mali milijun problema i obračuna po mrklom mraku.

Posljednji je odigran u subotu 6. travnja. Slavila je Roma, 1:0. Poraz našeg Igora Tudora na klupi Lazija.

TUDOR IZGUBIO RIMSKI DERBI De Rossijeva Roma miminalno slavila na Olimpicu

Strijelac – stoper, Gianluca Mancini. Kad je sudac odsvirao kraj bio je van sebe od sreće. Zna da je sad heroj na ulicama svoga grada. Barem za Žuti-crveni dio ‘Vječnog grada‘.

Dečko je u euforiji poslije trijumfa vijorio zastavu, ali onu koja prema rimskim navijačima vrijeđa i ponižava suparnike. Pa mu je talijanski disciplinac odrezao 14 tisuća eura kazne.

Insidefoto di andrea staccioli / Alamy/ Profimedia

A navijači rekli, ‘Pusti… Mi ćemo’. I skupili novac. Zapravo 14 tisuća i -14 eura. Valjda ‘za frizuru’.

Ni Romi, ni Manciniju tih 14.000 € ne predstavljaju nikakav problem, manji nego da prosječni Rimljanin ostavi 14 centi ‘manče’ uz popijeni espresso.

Ali gesta je bitna. I gesta je Mancinija dirnula. Pa se na Instagramu zahvalio i naklonio ‘romanistima’.

IG/Gianluca Mancini

No novac nije prihvatio. Barem ne za plaćanje kazne:

Dragi navijači, čitao sam o vašem potezu i još jednom osjetio tu našu bliskost, na terenu i van terena. Očigledno, kaznu ću ipak platiti ja sam, a novac ćemo proslijediti našoj ‘La Locanda Dei Girasoli’, predivnoj skupini ljudi koje sam nedavno imao čast upoznati u našem trening kampu u Trigoriji‘, napisao je Mancini uz sliku dubokog naklona svojim romanistima.

Locanda Dei Girasoli‘ je catering servis koji maksimalnu pažnju posvećuje tome da u svakodnevni život i posa0 uključi što više osoba s Downovim i Williamsovim sindromom te ostalim kognitivnim izazovima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.