Pusić: Prvo se treba izabrati predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je u srijedu kako nisu spremni podržati nikakvu inicijativu za sazivanjem sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prije nego se on konstituira izborom predsjednika.

“Nismo spremni podržati nikakvu inicijativu da se sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost saziva prije nego je Odbor konstituiran, a konstituiran je izborom predsjednika”, izjavila je Pusić novinarima u Saboru.

Predsjednica HNS-a rekla je kako su spremni podržati inicijativu da se raspiše javni poziv za izbor članova Vijeća za građanski nadzor tajnih službi.

“To smatramo direktnim još jednim poticajem da se što skorije izabere predsjednik Odbora za unutarnju politiku jer se samo na taj način može doći do situacije u kojoj je Odbor konstituiran i u kojoj onda može raspisati i taj javni poziv”, kazala je Pusić.

Saborski Klub HSLS-a i BUZ-a zatražio je u srijedu sazivanje sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i bez imenovanja predsjednika Odbora, i to samo s jednom temom – raspisivanje javnog poziva za izbor članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija.

Komentiraj