Predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac došao je u Vukovar dan uoči obljetnice pada grada i odao počast žrtvama bacivši vijenac u Dunav, javlja N1.

Pupovac je odao počast u društvu predsjednice udruge “Protiv zaborava”, Marice Šeatović, a na obalu Dunava došao je u pratnji policije.

Pupovac je posjetio i Memorijalno groblje, gdje je također položio vijenac. Dio građana okrenuo mu je leđa.

“S najdubljim suosjećanjem položili smo vijenac, kako za stradale građane Vukovara hrvatske nacionalnosti, tako za stradale građane Vukovara srpske nacionalnosti.

Činili smo to jer je to izraz najdubljih naših moralnih osjećaja, unatoč podjelama u ovom gradu i u ovoj zemlji. Mislimo da je to naša dužnost i da je to smjer u kojem svi trebamo ići. Kao što oni čije smo grobnice vidjeli na gradskom groblju Vukovara u miru počivaju tamo, sa različitim pismima, vjerskim obilježjima i različitim prezimenima.

Naša najdublja želja je da u Vukovaru i zemlji počnemo stvarati komemorativne politike i politike sjećanja koje neće biti izvor strahova, optužbi, nastavka mržnje, nego koje će biti povod za zbližavanje, izražavanje poštovanja, pijeteta i osjećaja solidarnosti.

Govorim to kao predstavnik naroda koji je u 20. stoljeću iza sebe ostavio mnoge žrtve, govorim to kao predstavnik naroda koji nije bez osjećaja solidarnosti i suosjećanja sa stradanjem drugoga. Danas čujemo glasova koji taj prostor za približavanje žele suziti i žele da ga nema”, poručio je Pupovac u Vukovaru.

Pupovčev dolazak u Vukovar prokomentirao je Tomislav Josić, savjetnik vukovarskog gradonačelnika za branitelje, izjavivši kako je riječ o nebitnom čovjeku koji je jedan od odgovornih za današnje stanje u Vukovaru, piše N1.

“Složit ću se s gradonačelnikom da ne dolazi iz pijeteta nego zbog političkih poena… Reći će da se pojavio kako bi odao počast žrtvama, dolazi tu iz drugih razloga. Sutra će vjerojatno otići preko na proslavu oslobođenja Vukovara”, smatra Josić.

Komentiraj