“Puno je lakše kritizirati nego raditi”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je u Šibeniku govorila o katastrofalnoj demografskoj situaciji u zemlji i o potrebi za demografskim mjerama. Njene su izjave nakon sjednice Vlade komentirali ministri financija Zdravko Marić i obitelji Nada Murganić.

“Ni sami demografi nemaju jedinstvenog rješenja ovoga problema, nema jedne mjere koja može riješiti tu problematiku. Treba niz mjera i treba djelovati na više područja kako bi se polučio efekt”, rekao je Marić te dodao da je demografija važna. “Kao Vlada to smo prepoznali, sukladno tome pokušavali smo dosad kreirati mjere da poluče efekt, ali ne može to preko noći i instantno biti riješeno”, dodao je Marić,

Murganić je rekla da do dolaska ove Vlade nitko nije govorio o katastrofalnoj situaciji u demografiji, te dodala da ta situacija nije nastala ni 2016., ni 2017., ni 2018. godine. “Svjesni smo da je puno lakše kritizirati nego raditi. Provodimo mjere koje su u skladu s politikom Vlade. Ne vidim razloga zbog čega ovoliko kritika. Pozivam sve dobronamjerne da se uključe prijedlozima i kao i sa svojim radom”, rekla je Murganić novinarima ispred Vlade.

Komentiraj