PULJAK: ‘Želimo potpuno zaokrenuti smjer upravljanja Splitom’

Miranda Cikotic/PIXSELL

Od sedam kandidata koji su najavili utrku za gradonačelnika/gradonačelnicu Splita na lokalnim izborima u svibnju, je i Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno. U Studiu 4 na HRT-u kazala je kako se kandidirala za gradonačelnicu Splita jer voli svoj grad i zaista želi da Split ostvari sve svoje potencijale o kojima se dugi niz godina govori.

‘Mislim da grad Split nakon dugog niza uprava i gradskih admnistracija koje nisu brinule o potrebama građana već o vlastitim potrebama, zaslužuje promjenu smjera. Želimo potpuno zaokrenuti smjer upravljanja ovim gradom…Konkretno – Split je dosad stagnirao i zaostao u razvoju jer su se prošla dva gradonačelnika brinula o osobnim interesima, potrebama njihovih obitelji i prijatelja. Gradska uprava je nabujala, namještali su se natječaji. Nije se mislilo osvim građanima Splita, o razvoju, o budućnosti grada i to je ono što treba zaustaviti i potpuno zaokrenuti’, istaknula je Puljak.

Također je kazala da se urbanizam u posljednjih 25 godina u Splitu “može slobodno nazvati urbocidom – grad je prostorno upropašten.”

‘Gradile su se stambene i poslovne zgrade, nije se mislilo o infrastrukturi, javnim prostorima. Znači nije se mislilo o građanima već o osobnim i privatnim interesima, rekla je Puljak za HRT.

Komentiraj