Puljak: “Prihvaćanjem kandidature Đogaš je postao smokvin list za ljude poput Mihanovića i Sanadera”

Predsjednik stranke Centar Ivica Puljak, nakon deset mjeseci na poziciji splitskog gradonačelnika, dao je ostavku. Razlog je bilo inzistiranje opozicije i koalicijskih partnera da smijeni jednog od svoja dva zamjenika, Bojana Ivoševića, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije. Iako je Puljak mogao nastaviti obnašati svoju dužnost, nije se želio odreći svog suradnika i radije je odlučio ići na nove izbore.

O novim izborima, svojim protukandidatima i stanju u Splitu Puljak je razgovarao s novinarkom Nacionala Zrinkom Vrabec-Mojzeš. Na prošlogodišnjim izborima protukandidat Puljku iz redova HDZ-a bio je predsjednik splitskog ogranka te stranke Vice Mihanović. No, na novim izborima kandidat HDZ-a je nestranački Zoran Đogaš, predstojnika Zavoda za neuroznanost i voditelja Centra za medicinu spavanja, Puljkov kolega znanstvenik.

Puljak priznaje da ga je začudilo da je Đogaš prihvatio kandidaturu. “On nije član HDZ-a i izjavio je da nikada neće ni biti. No nikako ne bih komentirao njegovu znanstvenu karijeru, koju poštujem i mislim da je dobar znanstvenik. Zapravo, začudilo bi me da bilo koji ugledni građanin Splita prihvati kandidaturu HDZ-a, zato što na taj način zaista postajete smokvin list za ljude poput Vice Mihanovića, Antu Sanadera i slične. Mislim da su ti ljudi trebali prihvatiti odgovornost i oni biti kandidati. Ovako će netko drugi biti smokvin list za svu njihovu korupciju, kriminal, klijentelizam i sve ono čime su upropastili i Hrvatsku kao državu i Split”, izjavio je Puljak za Nacional.

Đogaš se dosad nije bavio politikom pa je to njegov prvi politički angažman. Trenutačno je Đogaš predstojnik Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja u Splitu. Predstavljanje je ‘odradio’ ispred svog Medicinskog fakulteta, i to potpuno sam, bez ijednog HDZ-ovca u blizini. Pročitao je unaprijed pripremljeni govor i odbio odgovarati na novinarska pitanja, a dan kasnije izjavio je da ‘iz iskustva zna da se ništa ne može napraviti bez dobre veze s onima gore u sustavu’.

>> Izvor iz splitskog HDZ-a: “Potpuno je nevjerojatno da stranka na čelu drži Vicu Mihanovića”

>> OTPOR PLENKOVIĆEVOJ POLITICI: Nezadovoljni splitski HDZ-ovci spremaju bojkot Zorana Đogaša

Cijeli intervju Ivice Puljka pročitajte u novom broju Nacionala

>> IVICA PULJAK: ‘Moja pobjeda u utrci za gradonačelnika Splita pokazat će da Hrvatska nema šanse dok njom upravlja HDZ’

Komentiraj