IVICA PULJAK: ‘Moja pobjeda u utrci za gradonačelnika Splita pokazat će da Hrvatska nema šanse dok njom upravlja HDZ’

PREDSJEDNIK STRANKE CENTAR i desetomjesečni gradonačelnik Splita govori zašto je dao ostavku ne pristajući na zahtjev gradske oporbe da smijeni svog zamjenika Bojana Ivoševića te što misli o svojim protukandidatima Kerumu, Đogašu (HDZ) i Matijeviću (SDP)

Nakon deset mjeseci obnašanja gradonačelničke dužnosti, koji su bili ispunjeni svađom unutar Gradskog vijeća i medijskim skandalima, Ivica Puljak, član stranke Centar, dao je ostavku. Razlog je bilo inzistiranje opozicije i koalicijskih partnera da smijeni jednog od svoja dva zamjenika, Bojana Ivoševića, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije.
Iako je Puljak mogao nastaviti obnašati svoju dužnost, nije se želio odreći svog suradnika i radije je odlučio ići na nove izbore. Većina vijećnika, nakon višetjednog dvoumljenja, na kraju je dala ostavke, no zbog nedostatka kvoruma prošloga tjedna nije održana posljednja sjednica Gradskog vijeća. Novi izbori za Gradsko vijeće, po svemu sudeći, bit će 26 lipnja.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner