Hrvatska
Decoration icon

Split

Puljak: “Građani Splita su odabrali red umjesto nereda, budućnost umjesto prošlosti. U drugom krugu potvrdit ćemo pobjedu”

Autor:

30.05.2021., Split - Izborni stozer Ivice Puljka.rIvica PuljakrPhoto: Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

Građani Splita su na prijevremenim lokalnim izborima u nedjelju birali su gradonačelnika među devetero kandidata i kandidatkinja te 31 gradskog vijećnika i vijećnicu s 11 kandidacijskih lista.

Prema rezultatima DIP-a u 22 sata, nakon obrađena 153 od 163 biračka mjesta, Puljak dobiva 49,10 posto glasova. U stožeru su ga dočekale ovacije, a obratio se i javnosti.

“Građani Splita su odlučili, odabrali su red umjesto nereda, budućnost umjesto prošlosti”, rekao je Puljak na početku svog govora.

Zahvalio je zamjenicima, rekavši da mu je drago da će nastaviti zajedno.

“Ovo je važna pobjeda, prvestnveno za građane. Zahvaljujem svojim zamjenicima i drago mi je da ćemo nastaviti zajedno. Ako ostanu ovakvi rezultati, ja se nadam da ćemo ovu pobjedu potvrditi i u drugom krugu. Ostvarili smo veliku pobjedu i u Gradskom vijeću i sada ćemo imati većinu kojom ćemo moći ono sve što smo obećavali moći zaista i napraviti u sljedeće tri godine. Sljedeće tri godine bit će godine preporoda Splita”, kazao je Puljak.

O izlaznosti građana

“Izlaznost je mala u apsolutnim brojevima, ali kad pogledate izlaznost onih koji su nam dali glas, bila je velika i ovime se srušio mit o izborima da mala izlaznost ne odgovara malim strankama.”

“Ako ostanu ovakvi rezultati, imat ćemo drugi krug za 15 dana i potvrdit ćemo pobjedu”, dodao je odgovarajući na pitanja novinara.

O eventualnim koalicijama za većinu u Gradskom vijeću 

“Pružit ćemo ruku onima kojima je Split važan, to nisu ni Kerum ni HDZ, pružit ćemo ruku da budemo partneri. Prvi potez će biti da točno u podne sazovemo sve pročelnike, direktore gradskih tvrtki itd. i predočimo im planove za razvoj u idućim godinama.”

O prvim potezima 

Puljak je rekao da će im prvi potez biti da točno u podne sazovu sve pročelnike, direktore gradskih tvrtki i ravnatelje gradskih institucija i da im predoče okvir za razvoja grada za sljedeće tri godine.

“Da od njih očekujemo beskompromisnu borbu za javno dobro, a nas trojica bit ćemo prvi među njima i mi ćemo ih štititi od bilo kojeg utjecaja koji nije utjecaj za javno dobro Grada Splita”, rekao je Puljak.

Najavio je i provođenje odluka koje su sada bile na čekanju, poput raspisivanja anketnog natječaja za Istočnu obalu.

“Nastavit ćemo s tim projektima kada se vratimo u Banovinu odmah prvi dan”, dodao je.

 

 

Izbori u Splitu: U drugi krug idu Puljak s osvojenih 48,73 posto i Đogaš koji je dobio 25,67 posto glasova

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.