Puhovski: Plenković se ponaša kao da im je voda došla do grla

Autor:

10.04.2021., Zagreb - U povodu 80. godisnjice proglasenja NDH odrzana je spomen setnja Zagrebackim ulicama.rPhoto: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Politički analitičar Žarko Puhovski u četvrtak je ustvrdio kako oporba želi raspuštanje Sabora, dok vladajući ne žele o toj temi ni razgovarati, samo ponavljaju da će se izbori održati u zakonskom roku. Puhovski smatra da izbori ipak neće biti održani u rujnu.

“Ima sličan efekt kao i siječanj, dolazi onaj ‘blue’. Nakon ljeta dolaze kiše, djeca idu u školu… nije dovoljno pouzdan. Uz to, postoji opasnost da se izbori ponove, što njih ne brine, ali nekoga brine. Da ima snage za potez, Plenković bi rekao ‘evo vam izbori’. Uvjeren sam da oporba nije spremna za izbore. Ni SDP ni Možemo nemaju liste, HDZ ima u tri varijante, organizirani su”, rekao je Žarko Puhovski za N1 te kako je pitanje i ima li Peđa Grbin takav autoritet da može reći tko ide, tko ne ide.

“Možemo! nema organizaciju pola Hrvatske, pa mislim da bi HDZ-u trebalo odgovarati da ide što prije na izbore. Pitam se ima li nešto što ne znam jer se Plenković ponaša u zadnje vrijeme kao da im je voda došla do grla i kao da im ide loše, što se meni, izvana ne čini tako”, poručio je.

Oporbu koja je prosvjedovala na Markovu trgu, Puhovski ne smatra lijevom ni radikalnom.

“Jedina koja ima veze s ljevicom je Katarina Peović. SDP nije ljevičarska stranka već 15 godina, oni su desno umjerena konzervativna stranka, ni po čemu nisu ljevica. Njihov potpredsjednik govori da se jedino može bojati svoje žene, to se ne govori. Izgubili su neke stvari i nisu reagirali na ljevičarske domaće ili svjetske teme na ozbiljan način. Po čemu su ljevičarska stranka? Nisu progurali Istanbulsku konvenciju, pustili su da to HDZ napravi. Nisu bili u stanju progurati lijevu agendu. To je pokušao Možemo!, to radi Radnička fronta… Možemo je u padu, a Radnička fronta je marginalna”, zaključio je Puhovski.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.