Puhovski za Radio Nacional: Ni Turudićevi najintimniji prijatelji ne vjeruju da je toliko važan

Autor:

NFOTO

Ne stišavaju se komentari nakon prosvjeda u organizaciji 11 lijevih stranaka održnog prošle subote. Usprkos skepsi medija i podsmijehu premijera Andreja Plenkovića i njegovih suradnika, demonstracije na Markovu trgu su uspjele i okupile se gotovo desetak tisuća ljudi koji su poručili Vladi – ‘Dosta je!’ i ‘A.P. odlazi!’

Nakon dugo vremena, čini se da je hrvatska građanska javnost probuđena i odlučna pokazati što misli o slučajevima imenovanju Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, korupciji, zarobljavanju institucija i uhljebništvu u režiji HDZ-ove Vlade.

Premijer i njegovi ne samo da su nastojali umanjiti broj prosvjednika,već su skup proglasili proruskim okupljanjem radikalne ljevice koja mrzi sve što je hrvatsko.

Na to se jučer nadovezala i Sunčana Glavak, eurozastupnica iz redova HDZ-a koja je na tragu svog šefa prosvjednike optužila za primitivizam i jugonostalgiju.

Prosvjed i reakcije vladajućih kao ‘Gost dana’ Radio Nacionala komentira profesor filozofije politike i politički analitičar, Žarko Puhovski.

Bilo je realno desetak tisuća ljudi, to se moglo očekivati i to nije masovno.. Drago mi je da nije bilo masovno jer kod Grka masa znači tijesto koje se može mijesiti.

Meni se čini da je Turudić premalen razlog. Ni njegovi najintimniji prijatelji ne vjeruju da je toliko važan. Tužiteljstvo je važno samo iz aspekta gdje odbija pokrenuti akciju. Precjenjuje se s važnošću Turudića. Uvijek se tvrdilo da je DORH pod HDZ-ovim utjecajem, a sada kada dolazi Turudić govori se o porobljavanju institucije

Milanović je na konferenciji je rekao da nam ovo nije trebalo. I jedino je Nacional rekao da se radi sukobu unutar DORH-a.

Tu su bili sadržaji nezadovoljstva i tu su onda trebali biti svi – i lijevi i desni i centar.

Mnogi koji su glasali za Možemo! glasali su zbog dubokog razočarenja SDP-om.

 

Gostovanje poslušajte u nastavku:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.