Prvi čakavski mjuzikl ”Sušak, Sušak” premijerno već u rujnu

Autor:

Duhovita i raspjevana povijest Sušaka, njegovih stanovnika, osvajača i osloboditelja vraća nas u razdoblje od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kroz oštariju “smještenu do starog sušačkog kolodvora” prodefilirat će galerija likova kroz čije priče gledatelji mogu shvatiti zašto vole Sušak (ili zašto bi ga obavezno trebali zavoljeti). Dvojica Sušačana – tekstopisac Mensur Puhovac i skladatelj Olja Dešić – udružili su snage da bi stvorili autentični “čakavski mjuzikl” na koji su pozvani svi, bez obzira živjeli s ove ili one strane Rječine. Pod režijskom palicom Edvina Liverića u predstavi nastupaju članovi Hrvatske i Talijanske drame, te zbora i orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca i Studija Maraton, a pridružuje im se i mlada pjevačka zvijezda Damir Kedžo te Mario Lipovšek Battifiaca i Katja Budimčić.

Premijeru prvog čakavskog mjuzikla „Sušak, Sušak“, koji nastaje u koprodukciji riječkih HNK Ivana pl. Zajca i Udruge Maraton publika može očekivati odmah poslije ljetne stanke, u subotu, 12. rujna 2015. u 20.00 sati na sceni „Zajc na Sušaku“ (u HKD-u na Sušaku).

Kostimografiju potpisuje Manuela Paladin Šabanović, scenografiju Damir Šegota, a svjetlo Dalibor Fugošić. Ostale uloge tumače članovi riječkog „Zajca“: Olivera Baljak, Anton Plešić, Nenad Vukelić, Denis Brižić, Lucio Slama, Saša Matovina i. Mensur Puhovac. Najmlađi član izvođačke ekipe, u ulozi malog Ivića, desetogodišnji jeFrano Živković. Riječ je o glazbeniku koji je počeo svirati u dobi od samo dvije godine, a svoj je prvi samostalni koncert klasične gitare održao 2010. u prostoru Područnog odsjeka Rijeka Muzičke akademije Zagreb, u  dobi od svega pet godina. O Franinoj glazbenoj zrelosti svjedoči i činjenica da je u dobi od osam godina kao posebni gost nastupao na koncertu Kings of Strings (Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg i Vlatko Stefanovski), gdje je impresionirao sve prisutne u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, stoji u priopćenju kazališta.

OZNAKE: Rijeka, HNK, mjuzikl

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)