PRUŽI MI RUKU Camilla neugodno iznenadila Brigitte Macron grubom reakcijom

Autor:

Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Na društvenim je mrežama osvanula snimka koja prikazuje poprilično zanimljivu scenu između Brigitte Macron i kraljice Camille.

Naime, kraljica Camilla se pojavila na obilježavanju Dana D u Normandiji u Francuskoj u društvu supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Kada su polagale vijence uz spomenik, Brigitte Macron je kraljici pružila ruku, no doživjela je hladni tuš.

Camilla ne samo da joj nije odgovorila, već ju je potpuno izignorirala. Britanska kraljica nije htjela primiti Brigitte za ruku, a svoju je mirno držala uz bok.

Što se točno dogodilo najbolje opisuje snimka objavljena na društvenim mrežama.

Nakon neuspjelog hvatanja kraljičine ruke, Brigitte se odmaknula i sklopila ruke ispred sebe. Potom su neko vrijeme stajale bez riječi te su se vratile svojim muževima.

Pravila vezana uz interakciju članova britanske kraljevske obitelji česta su tema rasprava u medijima. Ne postoje obavezni kodeksi ponašanja prilikom susreta s kraljicom ili članom kraljevske obitelji, no mnogi se žele pridržavati tradicionalnih oblika, koji uključuju i blagi naklon, ali ono što je još važnije jest činjenica da rukovanje nije zabranjeno,  stoji na internetskoj stranici kraljevske obitelji, prenose mediji.

Stoga proizlazi zaključak da Camillin potez nije dio protokola, već se jednostavno nije željela držati za ruke s prvom damom Francuske. S druge strane, 75-godišnji kralj Charles pozdravio je predsjednika Macrona zagrljajem i poljubio ruku njegovoj supruzi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.