PROSTOR U ZAGREBU: Za Škoru može, za Možemo! ne može

Grad Zagreb promijenio je pravila kako stranke ljevice u gradskoj skupštini, Zagreb je naš!, Radnička fronta i Nova ljevica, ne bi dobile poslovni prostor, objavio je 24sata.hr.

Sve stranke u zagrebačkoj skupštini, vijećima gradske četvrti i u Hrvatskom saboru imale su pravo dobiti poslovni prostor. I to je vrijedilo godinama, dok zahtjev nisu podnijele stranke lijevo zelene koalicije.

“Tražili smo poslovni prostor jer imamo zastupnika u Skupštini. Ali umjesto da smo ga dobili, izmijenjen je pravilnik da stranka mora imati tri zastupnika ako želi poslovni prostor”, izjavio je Tomislav Tomašević, čelnik Zeleno lijeve koalicije Možemo, koja je nastala od lijevih stranaka u zagrebačkoj skupštini.

Zagreb je naš!, Nova Ljevica i Radnička fronta jedine su stranke koje nisu dobile poslovni prostor, premda su u skupštini već nekoliko godina. Nakon što su tražili prostor, promijenjen je pravilnik, i to tako da ga one ne mogu dobiti.

“Indikativno je da su te izmjene napravljene nakon što smo podnijeli zahtjev”, kazala je Urša Raukar Gamulin iz Zagreb je naš, a sada Možemo. “Nudili su nakon toga jedan prostor od 50 do 60 kvadrata kao zajednički za tri stranke, objasnili smo da je to premalo s obzirom na članove, ali na tome je ostalo. Baš nas zanima hoće li mijenjati pravila i za saborske zastupnike. Jer sad Možemo! ima četiri saborska zastupnika, pa ne znam. Možda Bandić odredi da ih treba biti pet”, kazala je Raukar Gamulin, koja je osobno početkom mjeseca u Grad Zagreb odnijela novi zahtjev za prostorom. Odgovora još nema.

S druge strane, Domovinskom pokretu Miroslava Škore je 200 kvadrata u Ulici kralja Držislava, dodijeljeno pet dana nakon konstituiranja Sabora.

Juričan: “Prosječna cijena kvadrata poslovnog prostora u centru 75 kn, zaslužni pajdo Škoro plaća 6,25”

Iz Grada Zagreba su za 24sata.hr odgovorili da ranije Zagreb je naš!, Radnička fronta i Nova ljevica nisu dobila prostor jer nisu ispunjavali uvjet da svaka ima tri zastupnika u Skupštini. Prešutjeli su da je pravilnik izmjenjen nakon zahtjeva. O novim zahtjevima Možemo!, kažu, jop odlučuju.

Komentiraj