Prošle su dvije godine od početka sanacije Karepovca

Iz Grada Splita podsjećaju kako je danas dvije godine otkako je počela sanacija Karepovca, na kojem se sada može odložiti milijun kubičnih metara novog otpada.

U priopćenju koje je poslano medijima navodi se da je negdašnje ruglo Splita kroz dvije godine postalo sanirana i uređena površina te da je u drugoj godini, nakon što je kroz prvu godinu radova premješteno i preoblikovano oko milijun kubičnih metara starog otpada, napravljena prometna, hidroinfrastruktura i elektroinfrastruktura, te odlagališna kaseta površine oko 70 tisuća metara četvornih s pokosima za milijun kubičnih metara novog otpada.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara zadovoljan je onim što je dosad učinjeno. Istaknuo je da je to bilo vrijeme iskušenja i izazova te je čestitao izvođačima i timu angažiranom u tom projektu, pogotovo zato što nisu posustali ni u zaista teškim trenutcima koji su ih pratili od samog početka.

“Nije bilo lako, ali nakon više od pet desetljeća nebrige splitsko brdo sramote je sanirano. Hvala građanima na strpljenju, posebno onima s Dračevca, Kile, Mejaša, Kamen-Šina, Sirobuje, ali i susjednog Solina. Sada svoju djecu mogu podizati u zdravom okolišu. Borba za zdravlje i čist okoliš prvi je prioritet ove uprave, a na tome ćemo nastaviti raditi i dalje”, poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.

Dodao je kako će biti potpuno zadovoljan i ponosan tek kada svi zajedno na čelu s Čistoćom budu odgovorno odlagali otpad. Također je poručio da mogu i moraju bolje za dobro Splita i budućih generacija.

Komentiraj