U Srbu je obilježen dan ustanka 27.7.1941., javlja N1 televizija. U ime Antifašističke lige govorio je Zoran Pusić:

“Nedopustivo je da je stranka koja je dobila relativanu većinu na parlamentarnim izborima i relativnu većinu na lokalnim izborima u Zagrebu aktivno pomaže NDH nostalgičare da zatru simbole narodnooslobodilačke borbe i, među ostalim, i promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu” – rekao je Pusić.

Iz državnog vrha (Predsjednica, dužnosnici Vlade i vodstvo Sabora) nije bilo nikoga.

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić je potcrtao:

“Drago mi je da sam ponovno ovdje s vama da obilježimo značajnu obljetnicu , jednu od najznačajnijih u našoj povijesti. Bijedni pokušaji pojedinih grupica pokušavaju omesti ovaj skup zbog čega smo pod snažnim policijskim nadzorom. Istinu se može neko vrijeme potiskivati, ali je se ne može pobijediti”.

U ime Srpskog narodnog vijeća nastupio je Milorad Pupovac, saborski zastupnik iz parlamentarne većine predvođene HDZ-om:

“Hvala vam što ste došli da pokažete da štujete iste vrijednosti koje su štovali i ustanici. Od njih nećemo nikada odustati. Ustanak je nastao zbog strašnih zločina. Je li u ustanku bilo grešaka? Jeste. Jesu li ubijani ljudi u akatu osvete? Jesu.”

U Srbu se okupili i protuprosvjednici naoružani transparentima s natpisima “Krvavi Srb” i “Tko ne voli Hrvatsku neka ide iz nje”

 

Komentiraj