Promocija knjige “Nesigurni” Ivane Dragičević u Laubi prerasla u prvorazredan društveni događaj

Autor:

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ivana Dragičević, FOTO Marko Prpić/PIXSELL

Knjiga ‘Nesigurni’, etablirane novinarke i televizijske urednice Ivane Dragičević, zvijezde N1 Televizije, predstavljena je sinoć u zagrebačkoj Laubi. Na promociju je stiglo mnoštvo uglednika i poznatih lica, a najviše pozornosti izazvao je dolazak predsjednika Republike Zorana Milanovića sa suprugom prof.dr.sc. Sanjom Musić Milanović.

Predstavljanje knjige Nesigurni autorice Ivane Dragičevćc, prisustvovao je predsjednik Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović. Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Knjiga “Nesigurni” u izdanju Naklade Ljevak naslanja se na prvijenac autorice Ivane Dragičević “Nejednaki”, kao jedno od rijetkih publicističkih djela u Hrvatskoj koja se hvataju ukoštac s gorućim problemima današnjice. Pandemija je promijenila svijet kakav znamo, ali i na svjetlo iznijela nedoumice s kojima smo svi već dugo suočeni.

Predstavljanje knjige “Nesigurni” autorice Ivane Dragičević. Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Što je ljudska sigurnost? Koliko su nam bitni zdravlje, opskrba hranom, demokratske institucije, država, internet te kako je to sve povezano s globalnim procesima i konceptom sigurnosti? Koliko je intimno iskustvo bolesti promijenilo samu autoricu i stavilo joj na oči duple naočale za precizno seciranje svijeta u kojem se svi osjećamo samima i nesigurnima, ali shvaćamo koliko nam taj svijet može pomoći, ako ništa, da bolje vidimo?

U doba nesigurnosti autorica, u pričama iz osobnog rakursa, o fundamentalnim pitanjima od zelene ekonomije, klimatskih promjena, digitalne tranzicije, ratova i migracija pa do potresa, poplava i ostalih prirodnih katastrofa plete, kako ga sama naziva, self-help priručnik za čovječanstvo i humanizam. Jer bez ljudskosti i solidarnosti ne može biti ni sigurnosti, zaključuje Dragičević.

Predstavljanje knjige “Nesigurni ” Ivane Dragičević:  knjigu su predstavili Boštjan Videmšek, Irena Frlan Gašparović, Antonija Petrićusić, Marijana Grbeša Zenzerović, Marko Drobnjaković i moderator Dragan Nikolić. FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Lauba je sinoć bila premala da primi sve zainteresirane i poštovatelje dugogodišnjeg rada jedne od najboljih hrvatskih televizijskih autorica.

Knjigu su predstavili: Boštjan Videmšek, novinar, Irena Frlan Gašparović, novinarka, Antonija Petričušić, profesorica na Pravnom fakultetu, Marijana Grbeša-Zenzerović, profesorica na Fakultetu političkih znanosti te Marko Drobnjaković, fotograf. Moderator promocije bio je HRT-ov vanjskopolitički novinar Dragan Nikolić.

Među okupljenima bili su Tomislav Tomašević, Danica Dolenec i Vesna Pusić ( na fotografiji), Gordan Kožulj, Sanja Mikleušević Pavić, Ecija Ojdanić i mnogi drugi.FOTO Marko Prpić/ PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.