Promjena za promjenom! Musk planira ukloniti naslove s poveznica na novinske članke

Autor:

24.07.2023., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Novi logo drustvene mreze Twitter u obliku slova X. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Armin Durgut/PIXSELL

Elon Musk donosi nove promjene na društvenoj mreži X. Sada se zalaže za mijenjanje načina na koji se poveznice na vijesti pojavljuju na njegovoj platformi. Taj bi potez potencijalno mogao potkopati sposobnost izdavača vijesti da privuku publiku.

Mreža X, nekada poznata i kao Twitter, planira ukloniti naslov i tekst, a zadržati samo glavnu sliku iz poveznica na novinske članke koji se dijele na platformi, objavio je Musk u utorak.

“Ovo dolazi direktno od mene. Uvelike će popraviti estetiku”, napisao je Musk.

Ovaj potez je vjerojatno Muskov pokušaj da natjera korisnike da provode više vremena na X-u i potakne ih da se odluče za uslugu pretplate za više detalja. Nije odmah jasno kako će ovaj potez utjecati na oglašivače na platformi za koju je Musk u srpnju tvrdio da ima 540 milijuna korisnika mjesečno.

Trenutno se poveznice s vijestima pojavljuju na vremenskoj traci korisnika kao “kartice” zajedno sa slikom, adresom izvora i skraćenim naslovom. Takva prezentacija pomaže privući klikove i pomaže izdavačima pridobiti čitatelje.

Ali, uz skraćene poveznice korisnici bi mogli napisati tekst uz svoje postove i na kraju bi mogli razmotriti X-ovu premium uslugu koja dopušta jednu objavu do 25.000 znakova.

S promjenama, Musk predstavlja X kao relevantniju platformu za kreatore sadržaja. Premium pretplatnici sada mogu objavljivati dulje videozapise, njihovi se postovi prikazuju na višim pozicijama, a također dobivaju smanjenje prodaje oglasa, piše Reuters.

OZNAKE: Twitter, Elon Musk, x

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.