Twitter memorabilija na prodaju! Musk prodaje i znak koji je još na zgradi sjedišta tvrtke

Autor:

epa10766837 The iconic Twitter blue bird logo at the company’s headquarters in San Francisco, California, USA, 24 July 2023. Work was underway to alter Twitter signs after Twitter owner Elon Musk annouced the rebranding of the social media platorm to X but was halted after San Francisco police responded to a call from building security that the signs were being stolen. A San Francisco police spokesperson stated that Twitter had a work order to take the sign down but didn’t communicate that to security and the property owner of the building.  EPA/JOHN G. MABANGLO

EPA/JOHN G. MABANGLO

Multimilijarder Elon Musk na aukciji prodaje ogromne Twitter znakove sa zgrada i druge predmete iz tvrtke samo nekoliko tjedana nakon rebrendiranja tvrtke u X.

Među 584 predmeta u ponudi su stolići za kavu, golemi kavezi za ptice i uljane slike fotografija koje su postale viralne. Tu su i deseci stolova i stolica, DJ kabina i brojni glazbeni instrumenti.

Otkako je prošle godine kupio platformu društvenih medija, Elon Musk je ukinuo tisuće radnih mjesta u nastojanju da smanji troškove. Aukcija je nazvana “Twitter Rebranding: Online aukcija s memorabilijima, umjetnošću, uredskom imovinom i više!”

Jedan od znakova Twittera u ponudi još uvijek je pričvršćen za sjedište tvrtke u San Franciscu. “Ptica je još uvijek postavljena sa strane zgrade. Kupac je odgovoran za angažiranje tvrtke s licencom s odgovarajućim dozvolama”, navodi se u popisu.

Prošlog mjeseca vlasti u San Franciscu privremeno su zaustavile pokušaj uklanjanja drugog znaka s Twittera. Dva ulja na platnu s fotografijama koje su postale viralne na Twitteru također će se naći na aukciji. Prvi je selfie zvijezde Ellen Degeneres snimljen na dodjeli Oscara 2014. godine, a drugi je slika koju je tadašnji predsjednik SAD-a Barack Obama objavio na Twitteru kada je ponovno izabran u studenom 2012. U to vrijeme to je bio tweet platforme s najviše lajkova.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT
FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Aukcija također uključuje glazbenu opremu u rasponu od gitara do bubnjeva i pojačala, kao i DJ kabinu s kontrolerom, miksete i zvučnike. Minimalna ponuda za svaki lot je 25 dolara. Nadmetanje počinje 12. rujna, a završetak je predviđen dva dana kasnije.

Otkako je kupio Twitter za 44 milijarde dolara Musk je napravio velike rezove, uključujući otpuštanje radnika koji su pratili zlostavljanje na platformi. Tvrtka je također promijenila način na koji provjerava račune.

Ranije ove godine Twitter je održao aukciju stotina predmeta iz svog sjedišta u San Franciscu. Kip s poznatim logom ptice privukao je najveću ponudu, prodan za 100.000 dolara.

Prošlog mjeseca tvrtka je iz svog brendiranja izbacila logo plave ptice i zamijenila ga crno-bijelim X-om.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.