Tele2

Projekt ‘Ku-kuc! Priča je unutra’ podržali Tele2 i zaklada ‘Reach for Change’

Centar za psihološku podršku i razvoj ‘Pričaj mi’ predstavio je didaktičku kutiju ‘Ku-kuc! Priča je unutra’.

Riječ je o projektu kojega su osmislile hrvatske psihologinje, a u čijem se središtu nalazi priča i materijali koji potiču igru, zajedničko provođenje vremena, kreativnost i učenje. Za ovo je edukativno pomagalo Centar ‘Pričaj mi’ već primio dvije nagrade, a trenutno im veliku podršku pruža Tele2 putem zaklade ‘Reach for Change’.

“Didaktičko pomagalo ‘Ku-kuc! Priča je unutra’ nudi nešto sasvim drukčije od danas uobičajenih sadržaja kojima su djeca izložena: vraća izvornost i autentičnost igre te daje priliku za kreiranje posebnih načina zabave i igre za svaku obitelj”, rekla je Mathea Milošević, voditeljica projekta i istaknula kako je ovo kreativno rješenje namijenjeno djeci i roditeljima.

Na predstavljanju projekta sudjelovali su, među ostalima, Marija Mažić, nacionalna voditeljica zaklade Reach for Change koja je govorila o podršci koju Reach for Change pruža Centru ‘Pričaj mi’ te najavila uspješan nastavak suradnje, zatim Dubravko Kovačević, u ime Centra za inkluziju i socijalne usluge iz Bjelovara čiji korisnici, osobe s intelektualnim teškoćama, sudjeluju u izradi šivanih dijelova ‘Ku-kuc’ kutije. On je zaključio kako će suradnja pomoći daljnjem razvijanju djelatnosti i aktivnosti koje će pridonijeti ostvarivanju ciljeva udruge s ciljem unaprjeđenja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama.

Marijana Grubešić, koordinatorica regulatornih poslova i društveno odgovornog poslovanja u Tele2 poručila je kako je “temelj poslovanja Tele2 i društvena odgovornost koja se sastoji od doprinosa zajednici kroz različite oblike korporativnog volontiranja i filantropije”.

“Uloga Tele2 na ovom projektu je dvojaka; prošle godine smo financijski podržali ovu predivnu ideju, ali smo pored financija investirali nešto još vrjednije, a to su angažman i vrijeme naših zaposlenika. Tako smo dali svoj doprinos preskakanju prepreka s kojima se ovaj projekt suočavao poput primjerice pravnih pitanja, stručne podrške prilikom zapošljavanja nove osobe i slično. Ono što me posebno veseli jest vidjeti da se mreža podrške širi i ne završava na ovom projektu, nego angažira niz ljudi i organizacija”, rekla je je Marijana Grubešić.

Komentiraj