Patrik Macek/PIXSELL

PROGOVORIO I OREŠKOVIĆ “Karamarko i dalje ima moju podršku”

Predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković u petak je na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 25. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH komentirao krizu Vlade.

Orešković je poručio kako prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i dalje ima njegovu podršku. “Branitelji su se boriili za demokraciju. Temelj demokracije su Ustav, zakon i institucije. Dozvolite da rade svoj posao i da donesu neke odluke. Nismo čuli što su one rekle. Karamarko ima moju podršku”, rekao je Orešković dodajući kako Božo Petrov ima pravio na svoj stav, ali je njegov drugačiji.

“Previše se krvi prolilo za demokraciju i ne bih volio da se ovakve odluke donesu jer to nije pravi put”, rekao je Orešković.

Naglasio je kako ova situacija nije dobra te kako se nada da će pobijediti razum. “Krenuli smo, ovo bi bila loša poruka za investitore. Želim da ova situacija što prije dođe do kraja i da pokrenemo gospodarstvo i da se s tim bavimo”, dodao je premijer.

Naglasio je da ljudi na kraju neće gledati svoje interese nego interese građana. Poručio je i kako novi izbori nisu u interesu Hrvatske ni njenih građana. “Ne očekujem preslagivanja u Vladi. Moja poruka će biti da se što prije Sabor oglasi i da se ova priča što prije završi”, rekao je Orešković.

Upitan čuje li se s Kramarkom, odgovorio je da se čuju ‘non-stop’. “Petrov je rekao svoje, sutra ću biti s HDZ-om i nadam se da će što prije ovo doći do kraja i da će razum pokazati najbolji interes Hrvatske. Trebamo kao politčari pokazati odgovornost, prioritet nam je Hrvatska. Ja stojim iza toga da institucije trebaju pokazati i štiti svaku osobu i vas i mene. Ukoliko pokažu da je bilo sukoba interesa možemo to komentirati”, zaključio je premijer.

Komentiraj